%0 Journal Article %T بررسی تأثیر باکتری‌های محرک رشد گیاهی و کمپوست مصرف شده قارچ بر رشد و عملکرد گیاه گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum) %J پژوهش های خاک %I موسسه تحقیقات خاک و آب %Z 2228-7124 %A سلطانی طولارود, علی‌اشرف %A ضیاتبار احمدی, سید رسول %A اسماعیل‌پور, بهروز %A خاوازی, کاظم %A فتح العلومی, سولماز %D 2015 %\ 11/22/2015 %V 29 %N 3 %P 285-296 %! بررسی تأثیر باکتری‌های محرک رشد گیاهی و کمپوست مصرف شده قارچ بر رشد و عملکرد گیاه گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum) %K سودوموناس %K آزوسپریلیوم %K شاخص‌های رشد %K سبزی میوه‌ای %R 10.22092/ijsr.2015.103435 %X به­منظور بررسی تأثیر باکتری­های محرک رشدگیاه و کمپوست مصرف شده قارچ بر رشد و عملکرد گیاه گوجه­فرنگی رقم ارگون، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در گلخانه آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1391 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تلقیح بذور گوجه­فرنگی رقم ارگون با سوسپانسیون باکتری­های جنس سودوموناس (گونه­های فلورسنس، پوتیدا) وآزوسپیریلیوم (گونه­های  لیپوفروم و آزوسپیریلیوم sp) و افزودن کمپوست مصرف شده قارچ در نسبت­های حجمی 0، 20، 40 و 60 درصد به صورت جایگزینی در بسترهای کاشت بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر تلقیح بذور گوجه­فرنگی با باکتری­های محرک رشد گیاه و افزودن کمپوست مصرف شده قارچ به بستر کاشت بر وزن خشک بوته و ریشه، ارتفاع بوته، تعداد، قطر و عملکرد میوهو تعداد روز تا گلدهی در سطح احتمال 1درصد معنی دار شد. بیشترین مقدار برای اکثر صفات ذکر شده در گیاهان تلقیح شده با باکتری سودوموناس فلورسنس 22 در بسترهای کاشت حاوی 20 درصد حجمی کمپوست مصرف شده قارچ حاصل گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که مقادیر زیاد کمپوست مصرف شده قارچ اثرات منفی روی شاخص­های رشدی و عملکرد گیاه گوجه­فرنگی داشت. %U https://srjournal.areeo.ac.ir/article_103435_3bd4d5beb94671b30bb5fffaacddff2f.pdf